lunes, 28 de marzo de 2011

CAPITULÉ

Aquest joc tradicional valencià comença quan s´ha decidit quin jugador va a pagar. Seguidament aquest fa la conta de 30 i l´ou i els demés s´amaguen per tot l´espai disponible.
Quan acava la conta, el que paga va correguent per a encontrar als companys que estan amagats. Una vegada ha localitzat al primer company, este crida "capitulé per..." i si es correcte,tots tornen al lloc de contar i hi ha un canvi de rol.


Una vegada feta l´explicació del joc, passarem a contar el funcionament de la classe el dia que ens va tocar fer de mestres.
El primer es que varem dividir la classe en dos grups, ja que som moltes persones a l´aula. Mentres un grup jugava a "conillets amagats", l´altre jugava a "capitulé".
Teniem pensades 5 variants del joc tradicional, pero com una de les variants va agradar molt als alumnes es va allargar més, i soles poguerem ficar en pràctica 3 de les 5 variants de les que dispossavem.
La sessió va transcòrrer correctament, sense cap tipus de problemes ni intervencions per part del mestre.
Per últim comentar que a pessar de que el joc es un joc molt bàsic i sencill, els alumnes van passar una bona estona jugant en els seus companys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario