lunes, 28 de marzo de 2011

Visita al Museu d'Etnologia de Valencia

El pasat 9 de març, varem visitar el Museu d'Etnologia de València situat a C/ Corona 36. Es varem centrar en dos exposicions, una que tractava sobre La ciutat viscuda. Ciutats valencianes en trànsit (1800-1940) i LES HORTES I MARJALS VALENCIANES

En primer lloc La ciutat viscuda. Ciutats valencianes en trànsit (1800-1940)

L'exposició mostra les formes de vida de la societat tradicional valenciana en les ciutats. El visitant pot veure objectes, fotografies i audiovisuals de les col·leccions del Museu que el situen des de la perspectiva de l'etnologia en la vida quotidiana de les ciutats valencianes entre la segona mitat del segle XIX i la primera del XX .
Aqui mostrem algunes imatges

Per altra part:

El Museu Valencià d’Etnologia de la Diputació de València presenta les seues sales permanents dedicades a les hortes i les marjals valencianes. Estes sales ajuden a completar el recorregut expositiu del Museu, junt amb la part que fa referència a les ciutats, i les sales, ara en projecte, dedicades a les formes de vida a les zones del secà i de la muntanya, tancant així una visió àmplia de la cultura tradicional valenciana.

Una part important de la població valenciana viu, conviu i treballa en l’estreta franja del territori valencià ocupada per hortes i marjals. Per esta raó, és ací on s’ha desenvolupat un segment molt significatiu de la cultura tradicional valenciana. Les sales permanents que ara presentem pretenen mostrar al visitant les claus interpretatives d’eixa cultura tradicional, alhora que se subratllen les singularitats i les semblances pel que fa a l’àmbit mediterrani al qual pertanyen. Així mateix, es planteja la transformació inevitable que travessa la cultura tradicional en el si d’un món on els referents culturals propis estan en constant definició.





No hay comentarios:

Publicar un comentario